Informatii Produs

Principiu de utilizare (metoda)

Celulele deciduale sintetizeaza forma fosforilata a IGFBP-1 (ph IGFBP-1 insulin-like growth factor binding protein - 1) in timp ce lichidul amniotic contine cantitati semnificative a formei non-fosforilate a IGFBP-1. Cand termenul nasterii se apropie, mambranele fetale incep sa se desprinda de decidua parientalis si o cantitate mica a phIGFBP-1 incepe sa se regaseasca in secretiile vaginale. In testul ActimTM Partus este prelevata o proba de secretie vaginala folosind un tampon steril din poliester iar proba este extrasa folosind solutia de extractiei. Prezenta phIGFBP-1 in solutie este detectata folosind o bandeleta de test.

Actim PARTUS este un test imunocromatografic. Aceasta foloseste doi anticorpi monoclonali la IGFBP-1 uman. Unul este legat la particulele latex albastre (eticheta de detectie). Celalalt este imobilizat pe membrana de sustinere pentru a prinde particulele identificate si a indica un rezultat pozitiv. Cand zona de scufundare a testului este introdusa in proba extrasa, aceasta absoarbe lichidul si incepe sa migreze. Daca mostra contine phIGFBP-1, acesta se leaga de anticorpii atasati la particulele albastre de latex. Particulele sunt transportate de fluxul de lichid si, daca phIGFBP-1 adera la acestea, se va lega de anticorpii de prindere. O linie albastra (linie pozitiva) va aparea in zona de rezultat in cazul in care concentratia de phIGFBP-1 din mostra depaseste valoarea limita a testului. O a doua linie albastra va confirma corectitudinea testului.

Performanta testului

Valoarea limita pentru testul actimTM Partus este echivalentul cantitatii minime detectabile de phIGFBP-1 in proba extrasa de aproximativ 10ug/l (affinity-purified phosphoform din extractul decidual, A 1% (280nm) = 13.6).

Limitari ale testului

Testul este destinat doar pentru domeniul diagnosticarii in vitro.

Testul este destinat doar uzului profesional.

Inaintea recoltarii probei asigurati-va ca membranele fetale sunt intacte (eventual folosind Actim PROM) , deoarece in cazul membranelor fetale rupte, Actim Partus va oferi un rezultat pozitiv.

 

Pacientele cu sangerare moderata sau masiva nu vor fi testate. Este recomandata recoltarea probei numai dupa orpirea sangerarii, extractul fiind obligatoriu fara sange.

Rezultatul testului indica riscul nasterii la momentul recoltarii, iar modificarile survenite ulterior in starea pacientei pot sa afecteze naserea

Depozitare

 

Depozitati kitul la temperaturi cuprinse intre +2 / +25C intr-o pozitie corespunzatoare. Daca sunt depozitate sigilate, fiecare componenta poate fi utilizata pana la expirarea datei marcate pe ambalaj. De asemenea, kitul poate fi pastrat pana la 2 luni la +2 / +30C. Indiferent de produs si situatie, data de expirare inscrisa pe ambalaj nu trebuie depasita. Folositi bandeletele de testare imediat dupa inlaturarea foliei din aluminiu.


Nu exista produse in aceasta categorie.