Informatii Produs

Principiu de utilizare (metoda)

Concentratia de IGFBP-1 (insulin-like growth factor binding protein - 1) in lichidul amniotic este de 100 pana la 1000 de ori mai mare decat in serul matern. IGFBP-1 nu este, in conditii normale, prezent in vagin, dar dupa ruperea membranelor fetale fluidul amniotic cu o mare concentratie de IGFPB-1 se amesteca cu secretiile vaginale. In testul ActimTM Prom este prelevata o proba de secretie vaginala folosind un tampon steril din poliester iar proba este extrasa folosind solutia de extractiei. Prezenta IGFBP-1 in solutie este detectata folosind o bandeleta de test.

Actim PROM este un test imunocromatografic. Aceasta foloseste doi anticorpi monoclonali la IGFBP-1 uman. Unul este legat la particulele latex albastre (eticheta de detectie). Celalalt este imobilizat pe membrana de sustinere pentru a prinde particulele identificate si a indica un rezultat pozitiv. Cand zona de scufundare a testului este introdusa in proba extrasa, aceasta absoarbe lichidul si incepe sa migreze. Daca mostra contine IGFBP-1, acesta se leaga de anticorpii atasati la particulele albastre de latex. Particulele sunt transportate de fluxul de lichid si, daca IGFBP-1 adera la acestea, se va lega de anticorpii de prindere. O linie albastra (linie pozitiva) va aparea in zona de rezultat in cazul in care concentratia de IGFBP-1 din mostra depaseste valoarea limita a testului. O a doua linie albastra va confirma corectitudinea testului.

Performanta testului

Valoarea limita pentru testul actimTMProm este echivalentul cantitatii minime detectabile de IGFBP-1 in proba extrasa de aproximativ 25^l/l (calibrare Institut Behring IGFBP-1 ; PP12; lot preparare 307/323). Aceasta concentratie conduce la un slab rezultat pozitiv. Concentratii mai mari de 50^g/l in proba extrasa dau rezultate puternic pozitive.
Un rezultat pozitiv al testului indica prezenta lichidului amniotic in vagin.

Limitari ale testului

Testul este destinat doar pentru domeniul diagnosticarii in vitro.

Testul este destinat doar uzului profesional.

Daca membranele fetale deja s-au rupt iar curgerea lichidului amniotic a incetat cu cel putin 12 ore inaintea prelevarii probei, IGFBP-1 ar putea sa fie degradat de actiunea enzimelor din vagin si testul ar putea indica un fals rezultat negativ.

Un test negativ este o indicatie a conditiei de sanatate prezente si nu poate fi folosit pentru prezicerea celei viitoare.


Depozitare

 

Depozitati kitul la temperaturi cuprinse intre +2 / +25C intr-o pozitie corespunzatoare. Daca sunt depozitate sigilate, fiecare componenta poate fi utilizata pana la expirarea datei marcate pe ambalaj. De asemenea, kitul poate fi pastrat pana la 2 luni la +2 / +30C. Indiferent de produs si situatie, data de expirare inscrisa pe ambalaj nu trebuie depasita. Folositi bandeletele de testare imediat dupa inlaturarea foliei din aluminiu.


Nu exista produse in aceasta categorie.