Procedura de testare

actimTMPROM

 

Test rapid calitativ pentru detectia fisurarii si ruperii membranelor fetale

 

 

A SE UTILIZA DOAR DE CATRE MEDICUL SPECIALIST!

A NU SE LASA LA INDEMANA COPIILOR!


INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE


Structura testului rapid
Procedura de testare/RezultateRecoltarea probei

Proba este fluidul vaginal obtinut folosind un tampon steril din poliester (furnizat impreuna cu kitul) din fornixul posterior al vaginului. Proba trebuie recoltata inaintea examinarii manuale si/sau ecografice cu sonda transvaginala. Tamponul de prelevare nu trebuie sa atinga nimic inaintea recoltarii. Inserati cu atentie tamponul in vagin catre fornixul posterior pana intampinati rezistenta. Tamponul trebuie lasat in vagin pentru aproximativ 10-15 secunde pentru a-i permite absorbtia secretiei.

 

Specimenul este extras imediat din tampon prin rotirea cu puterea a acestuia in solutia de extractie pentru aproximativ 10 secunde (5). Apasati usor tamponul de peretii tubului pentru eliberarea lichidului recoltat. Aruncati tamponul.

Specimenul trebuie testat cat mai repede cu putinta dupa extractive dar nu la mai mult de 4 ore dupa recoltare. Daca un specimen nu poate fi testat in acest interval de timp, acesta trebuie congelat. Specimenele congelate pot fi testate conform metodei descrise mai jos, dupa deghetare. Inainte de testare, temperatura probei trebuie adusa la temperatura camerei.

Procedura de testare si interpretarea rezultatului

1. Daca testul a fost pastrat la frigider, lasati-l sa atinga temperatura camerei. Deschideti pachetul care contine bandeleta de test prin ruperea foliei din aluminiu. Nu atingeti zona galbena de scufundare aflata in partea inferioara a acesteia. Semnele de identificare pot fi scrise in partea superioara, turcoaz, a acesteia. Testul trebuie utilizat la scurt timp dupa desigilarea pachetului.


2. Permiteti probei sa ajunga la temperatura camerei inainte de testare. Asezati zona de scufundare galbena (partea inferioara a bandeletei) in tub (6) si tineti-o pana cand sesizati ca lichidul a migrat in zona de rezultat (7). Scoateti testul din solutie si asezati-l in pozitie orizontala.


3. Un rezultat poate fi interpretat ca pozitiv in momentul in care doua linii albastre devin vizibile in zona de rezultat (8). Daca apare doar o singura linie albastra in intervalul de 5 minute, testul este interpretat ca negativ. Nu acordati atentie niciunei linii care apare dupa expirarea termenului de 5 minute.


4. Daca apar doua linii albastre, rezultatul testului este pozitiv.

Daca apare doar o singura linie albastra, rezultatul este negativ.

Daca linia de control nu devine vizibila, testul este considerat invalid.

NOTE:

 Testul necesita aproximativ 150 l de proba extrasa pentru a se desfasura corect.

  Trebuie acordata atentie sporita momentului introducerii bandeletei in tubul care contine proba. Partea superioara a acesteia trebuie sa ramana uscata.

 Nu utilizati o bandeleta de test care a fost umezita inainte de utilizare, deoarece umiditatea diminueaza performantele testerului.

 Nu folositi o bandeleta de test daca sesizati o colorare albastra a zonei de rezultat inaintea testarii.

 Cand scufundati, fiti atenti ca bandeleta sa fie tinuta in pozitia corecta (cu partea de scufundare in specimenul extras) pana cand lichidul cu proba atinge zona de rezultat. Nu lasati bandeleta in proba pentru perioade mari de timp. Testul nu va fi efectuat corect in cazul in care cantitatea absorbita este prea mica sau prea mare.

 Linia pozitiva se afla in jumatatea inferioara iar linia de control in jumatatea superioara a zonei de rezultat. Aparitia unei linii de control confirma efectuarea corecta a testului. Daca linia de control nu devine vizibila atunci testul este invalid si trebuie repetat utilizand un altul.

 Daca rezultatul testului nu poate fi interpretat in mod clar (ex. daca liniile sunt patate sau mai rau) este recomandata repetarea testului.


Nu exista produse in aceasta categorie.